tisdag 8 april 2008

Cornelius Knös avliden

Nybyggare Cornelius Knös, grundaren av Ankeborg, är nu officiellt avliden. Det var i måndags eftermiddag som borgmästare Tryne Bacon utannonserade att Cornelius Knös nu, bortom allt rimligt tvivel, är död. Tidigare har det inte kunnat fastställas om han avlidit eller ej då det inte finns några officiella uppgifter om det.
- Men han föddes kring slutet av 1700-talet, yttrar sig borgmästare Bacon. Om han levde så skulle han isåfall vara jävligt gammal och det verkar osannolikt.
Medborgare instämmer unisont i Bacons resonemang, men det är inte utan vemod som folk konstaterar Knös' bortgång. Enligt en folkomröstning gjord föregående år så är Cornelius Knös den mest omtyckta personen i Ankeborg. Kanske inte konstigt då han är den som betytt mest för staden eftersom att han la grogrund för det som idag är det Ankeborg vi känner till.

Känt släkte
Cyprianus Knös, son till Cornelius, är även han välkänd av ankeborgare. Han grundade nämligen Gröngölingsrörelsen som idag är världsomspännande, och Cyprianus betraktas av många ungdomar som en gud. Cyprianus är även känd för sin dåliga smak för tjejer. Han gifte sig och fick barn med den beryktat fula Selma Snatterand och avlade fram Elvira Anka, för många känd som Farmor Anka.

Känd rosenrasare
Släkten Knös är besläktad med klanen von Anka och ätten Anka. Snåljåpen Joakim von Anka, som inte kräver någon vidare presentation, och hans systerson Kalle "Rosenrasaren" Anka är i rakt nedstigande led släkt med Cornelius Knös.
Cornelius Knös blev väldigt gammal.

Ful Anka

Inga kommentarer: