tisdag 8 april 2008

Grannfejd blir fall för tingsrätten

En grannfejd som pågått under längre tid har nu blviit ett fall för Ankeborgs tingsrätt. Det gäller två grannars osämja på Paradisäppelvägen som under flera års tid har eskalerat och blivit värre och värre. Detta har påfrestat andra bosatta i området som till slut fått nog och gemensamt anmält dom båda grannarna.
Allt började när den ena grannen flyttade till kvarteret för dryga fyrtio år sedan. Till en början såg allt bra ut och inga problem märktes av. Dock bröt det första bråket ut när den ena grannen av en händelse råkade förstöra den andre grannens staket. Det uppstod då handgemäng, och sedan dess så har dom båda grannarna gjort allt för att göra livet surt för varandra.

Trötta grannar
Andra grannar yttrar sig om att det förekommit "ständiga störningsmoment", vilket har gått så långt så att andra i området har påverkats negativt i vardagen. En granne berättar:
- Ibland så går det inte ens att vistas i trädgården överhuvudtaget. Häromdagen så kastade dom blomkrukor på varandra, och en grannunge var nära på att få en krukskärva i huvudet.
Poliskommissarie Karlsson berättar att polisen känner till dom båda grannarna, men uppger att dom tidigare har bedömt situationen som "mild".

Underbemannade
Karlsson förklarar vidare:
- Problemet är att vi är kraftigt underbemannade så det är en prioriteringsfråga. Det finns liknande problem även i andra områden av Ankeborg.
Anders And, psykolog på Ankeborg Universitet säger att såna här bråk oftast är väldigt problematiska. I grunden så handlar det om goda människor med väldigt kort stubin. I många fall så räcker det med rehabilitering.
- Men enligt min utsago så är det en väldigt prekär situation just i detta fallet. Det handlar om två riktigt efterblivna missfoster utan någon som helst social kompetens.
Dom båda grannarna har kunnat nås men avböjer att kommentera.

Ful Anka

Inga kommentarer: