torsdag 10 april 2008

Kalle Anka rasar mot serietidning

Kalle Anka är välkänd av många, främst genom serietidningarna som är uppkallade efter honom. Nu har dock en tecknare hamnat i blåsväder efter att ha hängt ut honom som homosexuell i det senaste numret av Kalle Anka & C:O.
Dom flesta av serierna som ges ut är verklighetsbaserade och Kalle själv har många gånger samarbetat med tecknarna. Det finns dock en minoritet av serierna som är helt och hållet fiktiva, vilket då brukar uppges tydligt i tidningarna. Så även i det här fallet, men saken är att Kalle i det senaste numret hängs ut som en nyutkommen homosexuell.

Mycket sårad
- Hur kan man göra så här? undrar Knatte Anka, brorson till Kalle. Tidningens främsta målgrupp är barn och ungdomar. Det ger helt fel signaler.
Han berättar att det väcktes stort rabalder i skolan kring diskussion om Kalles läggning och eventuella homosexualitet, och han kände sig personligen väldigt kränkt då hans farbror Kalle ligger honom varmt om hjärtat.
- Visserligen är han tjurskallig, svartsjuk och fullständigt misslyckad, suckar Knatte. Men han är ändå min farbror.

Eventuell kompensation
Äggmont förlag som ger ut Kalle Anka & C:O uppger att dom inte alls hade syftet att kränka Kalle, och berättar att dom personligen kommer att kontakta honom under dagen för att reda ut situationen, och för att eventuellt kompensera för skadan som skett. Kalle Anka själv har inte gått att nås för kommentar på grund av "akut indolens".













Ful Anka

Inga kommentarer: